Seksilelujen puhdistus – Miten puhdistaa seksilelut?

Sisällysluettelo
  Add a header to begin generating the table of contents

  Seksilelujen puhdistus ja hygienia

  Seksilelujen puhdistus on erittäin tärkeää, mutta uutta lelua ostaessa ja intoillessa ei välttämättä lelun pesuohjeita tule ajatelleeksi. Käytön jälkeen tahmainen lelu mietityttää, ja montaa voi askarruttaa voiko lelun pestä vain saippualla, vai tarvitseeko lelun materiaali eritysen pesuaineen ettei se mene pilalle? Entä tuleeko lelu desinfioida käytön jälkeen? Miten nahkaiset lelut voi puhdistaa pilaamatta niitä? Mitä enemmän lelujen puhdistusta miettii, sen monimutkaisemmalta se tuntuu. Tässä artikkelissa olemme käyneet läpi miten erilaiset lelut kannattaa puhdistaa, jotta voit käyttää vähemmän aikaa lelujen huoltamiseen ja enemmän aikaa niistä nauttimiseen!

  Seksilelujen puhdistus

  Seksilelujen puhdistus on äärimmäisen tärkeää jotta voit välttyä ihon ärsytykseltä, muilta iho ongelmilta sekä tulehduksilta, joiden syntyminen on pahimmassa tapauksessa mahdollista jos seksileluja ei puhdisteta oikein. Alapään seudun iho on ohutta ja herkkää, ja se ärtyy helposti. Limakalvoilla erilaiset bakteerit leviävät helposti, ja voivat aiheuttaa ikäviä oireita jos ne pääsevät valloilleen. Tämän vuoksi seksilelun puhdistaminen jokaisen käyttökerran jälkeen on erittäin tärkeää.

  Seksilelujen puhdistus

  Koska seksilelut ovat hyvin erilaisia ja niiden puhdistus riippuu myös lelun tyypistä, alla olemme käyneet läpi yleisimpiä leluja ja vinkkejä niiden puhdistukseen lelukohtaisesti. Jos et löydä juuri etsimääsi lelua, voit soveltaa sitä muistuttavan lelun puhdistusohjeita. Tärkeintä lelujen puhdistuksessa on se, että kaikki eritteet ja lika irrotetaan huolellisesti, ja lelu huuhdellaan ja kuivataan hyvin.

  Masturbaattorit

  Vulcan Realistic Vagina Masturbaattori kädessä

  Masturbaattorit tulee ehdottomasti puhdistaa jokaisen käytön jälkeen, sillä sen sisälle jääneet eritteet kasvavat helposti bakteereita. Puhdista masturbaattori näin:

  1. Irrota kotelo ja ota lelu ulos
  2. Huuhtele kädenlämpöisellä vedellä ja varmista että saat kaiken sperman ja liukuvoiteen pois.
  3. Käytä pesuainetta lian irroittamiseen.
  4.Huuhtele huolellisesti kauttaaltaan
  5. Kuivaa hyvin, ja vasta kun se on täysin kuiva, aseta se takaisin koteloon. Voit myös puuteroida lelun pitääksesi sen pinnan pehmeänä.

  Masturbaattoreille kannattaa käyttää seksileluille tarkoitettua puhdistusainetta, sillä tavallinen saippua tai tiskiaine saattaa haurastuttaa lelua ja se saattaa rikkoontua ennenaikaisesti. Myös puuterin käyttö pidentää lelun käyttöikää, sillä se pitää lelun pinnan pehmeänä, ja saa sen myös tuntumaan paremmalta.

  Dildot

  Willie City Classic Aidonkaltainen Kirkas Dildo 4

  Dildot ilman vibraattoria ovat hyvin helppoja puhdistaa ja huoltaa, sillä dildon voi kastella kokonaan. Jos dildossa on mukana vibraattori, lue sen käyttöohjeista, onko vibraattori vedenkestävä. Jos se ei ole vedenkestävä, kastele ainoastaan lelun dildo-osuus.

  1. Huuhtele koko dildo runsaalla kädenlämpöisellä vedellä esimerkiksi hanan alla.
  2. Käytä seksileluille tarkoitettua puhdistusainetta ja varmista että eritteet ja liukuvoiteet irrottuvat dildosta kokonaan. Ole etenkin tarkka juonteissa, sillä niiden lomaan liukuvoide jää helposti.
  3. Huuhtele dildo huolellisesti.
  4. Kuivaa dildo huolella.

  Dildon puhdistuksessa kannattaa käyttää hellävaraisia pesuaineita, ja kaikkein suositeltavin on seksileluille tarkoitettu puhdistusaine. Puhdistusaineita myydään seksikaupoissa ja niitävoi myös tilata nettikaupoista, joten kannattaa hankkia oikeanlainen puhdistusaina pidentääkseen dildon käyttöikää.

  Vibraattorit

  Sweet Smile A- ja G-pistevibraattori

  Vibraattori ei välttämättä aina ole vedenkestävä. Kannattaa tarkistaa onko vibraattorisi vedenekestävä vai ei. Jos vibraattori ei ole vedenkestävä, älä kastele osia jotka eivät saa kastua. Puhdista vibraattorisi näin:

  1. Huuhtele kasteltavat osat huolellisesti, ja varo osia jotka eivät saa kastua.
  2. Käytä seksilelujen puhdistusainetta, ja puhdista vedenkestävät osat.
  3. Huuhtele puhdistusaine pois huolellisesti. 
  4. Käytä puhdistusliinaa tai pyyhettä, ja pyyhi kostealla kankaalla tai paperilla vibraattorin osat jotka eivät saa kastua.
  5. Kuivata vibraattori huolellisesti.

  Jos vibraattorin johto tai patteriosuus likaantuu, pyyhi ne joko kuivalla paperilla, tai käytä vain aavistuksen kostutettua paperia kohtien puhdistamiseen.

  Anaalilelut

  Amaysin Silikoniset Anaalihelmet 3

  Anaalilelujen puhdistaminen on erityisen tärkeää, sillä likaisessa lelussa kasvaa helposti bakteereja, jotka voivat aiheuttaa esimerkiksi hiivatulehduksen. Näin puhdistat anaalilelun oikein:

  1. Huuhtele koko lelu huolellisesti lämpimällä vedellä. Vahingot anaaliseksin aikana ovat yleisiä, joten likaista lelua ei tarvitse pelästyä.
  2. Täytä esim. pesuvati vedellä, ja lisää muutama tippa antibakteerista pesuainetta veteen. Upota anaalilelu veteen ja pese se.
  3. Huuhtele lelu juoksevalla vedellä ja kuivaa se hyvin.

  Muistathan ettei anaalileluja kannata koskaan jakaa toisen henkilön kanssa. Anaalileluja käytettessä ne helposti vaurioittavat anaaliaukkoa huomaamattomilla haavoilla, jotka saattavat vuotaa verta. Anaalilelun jakaminen toisen kanssa voi johtaa ikäviin infektioihin, mutta jos päätätte jakaa lelun, kannattaa käyttää kondomia tai olla erityisen huolellinen puhdistuksessa.

  Nahkaiset ja metallilelut

  Strict Leather Penis Gag

  Nahkaiset lelut kuten suupallot, valjaat ja strap-onit ovat äärimmäisen seksikkäitä, mutta niiden puhdistus saattaa mietyttää, ja moni saattaa jopa jättää himoamansa lelun ostamatta koska kokee puhdistuksen hankalana. Näin ei kuitenkaan ole, ja nahkaiset ja metalliset lelut ovat aivan yhtä helppo puhdistaa kuin muutkin seksilelut.

  1. Nahkaiset lelut voi pestä vedelläa saippualla. Käytä hellävaraista saippuaa, joka ei jätä minkäänlaista pintaa jälkeensä. Myös vauvashampoo on hyvä pesuaine nahalle. 
  2. Kuivata nahka huolellisesti kastelun jälkeen.
  3. Nahan hoitaminen kuivauksen jälkeen on tärkein kohta lelujen pitkän iän takaamiselle. Voit käyttää nahalle tarkoitettua hoitoainetta tai esimerkiksi satulasaippuaa.

  Ennen kuin peset nahkaisia leluja, tarkista ovatko ne aitoa nahkaa vai tekonahkaa. Yläolevat ohjeet pätevät vain aitoon nahkaan, ja tekonahkaiset lelut eivät tarvitse hoitoainetta kuivauksen jälkeen. 

  Ota myös huomioon, että nahka on materiaalina imeytyvä. Tämä tarkoittaa että niin hiki kuin eritteetkin imeytyvät nahkaan, ja sitä on mahdotonta puhdistaa sataprosenttisesti kliiniseksi. Nahkaiset lelut kannattaa pitää käytössä vain luotettujen kumppanien kanssa sukupuolitautien estämiseksi.

  Seksinuket

  Pipedream Extreme Ultimate Fantasy Dolls Mandy Seksinukke

  Seksinuket ovat arvokkaita sekseleluja, ja oikein huollettuna ne kestävät käytössä erittäin pitkään. Seksinuken puhdistaminen ja huoltaminen on kuitenkin hieman työläämpään kun tavallisten seksilelujen. Näin puhdistat seksinuken:

  Tarvittavat välineet:
  Antibakteerinen saippua, pesusieni, vettä, talkki, kuivausliina/pyyhe, paperipyyhkeitä.

  1. Vie nukke suihkuun tai kylpyammeeseen. 
  2. Puhdistaaksesi nuken kehon, käytä kädenlämpöistä vettä pienellä paineella. Hiero ihoa hellästi sienellä. Liian kova hankaus voi vahingoittaa ihoa.
  3. Puhdista nuken aukot antibakteerisella saippualla. Aukot on helppo puhdistaa pienellä kastellulla sienen palasella, johon lisätään saippuaa. Vinkki: käytä pinsettejä asettaaksesi sieni nuken aukkoon ja puhdistaaksesi aukot pohjaa myöten. 
  4. Kuivaa nukke hellävaraisesti.
  5. Käytä talkkia palautteeksesi nuken ihon sileys ja satiinimaisuus.
  6. Voit myös poistaa nuken peruukin ja pestä nuken kasvot hellävaraisesti sienellä.

  Jokaisen valmistajan nuket ovat hieman erilaisia, joten kannattaa myös tutustua valmistajan tarkkoihin puhdistus- ja huolto-ohjeisiin.

  Dilaattorit

  Dilaattorit, sondit ja penisporat on erityisen tärkeä pitää puhtiana ja puhdistaa jokaisen käytön jälkeen virtstietulehdusten välttämiseksi. Sondit on usein valmistettu joko metallista tai kovemmasta muovista – ne voi siis puhdistaa antibakteerisella saippualla. Sondin puhdistaminen itsessään on erittäin helppoa:

  1. Huuhtele sondi huolellisesti juoksevalla vedellä.
  2. Käytä antibakteerista saippuaa ja pese sondi huolellisesti.
  3. Huuhtele pesuaine pois.
  4. Kuivaa sondi kokonaan.

  Pesun lisäksi voit myös halutessasi käyttää desinfiointiainetta kuivattuasi sondin, varmistaaksesi etteivät bakteerit pääse kasvamaan lelussa.

  Seksilelujen materiaalit

  Alla olemme käyneet läpi yleisimpiä seksilelujen valmistusmateriaaleja, sekä millaiset puhdistusaineet materiaaleille sopivat ja vinkkejä miten erilaisia materiaaleja kannattaa käsitellä. Voit tarkistaa lelusi materiaalin sen tuotekuvauksesta.

  Videoita puhdistuksesta

  Alle olemme keränneet muutamia videoita yleisesti seksilelujen puhdistamisesta. Yltä löydät lelukohtaiset kirjalliset ohjeet erilaisten lelujen puhdistamiseen, mutta netistä löytyy myös hyvä valikoima video-ohjeita lelujen puhdistamiseen. Tutustu alla oleviin videoihin ja poimi vinkkejä miten sekslilelujen puhdistaminen onnistuu näppärästi.

  Videot seksilelujen puhdistuksesta

  Insert small text about the videos. Just one paragraph. And please change videos to be appropriate to the toys written about. So that it is videos on cleaning sex dolls in a post about sex dolls and so forth. You can have 2-4 videos in this section.

  FAQ

  Vastoin yleistä olettamusta että nahka ei saa kastua, on totta että nahkaiset lelut voivat kastua ja ne saa pestä vedellä. Kuuma vesi kuivattaa nahkaa, joten käytä kädenlämpöistä vettä, ja muista käyttää nahkan hoitoainetta kuivauksen jälkeen.

  Jos lelu on vedenkestävä eikä sisällä esim. pattereita, voi lelut laittaa myös tiskikoneen ylätasolle. Pidä huolta ettet käytä liian kovaa pesuainetta leluille, ja varmista että käyttämäsi pesuaine sopii lelun materiaalille.

  Emme suosittele seksilelun pesua pesukoneessa. Pesukoneen linkous helposti rikkoo lelun, joten lelut kannattaa pestä käsin.

  Tämä riippuu lelun materiaalista. Tarkista ostamasi lelun paketista mistä materiaalista lelu on valmistettu. Kaikkein turvallisin puhdistusaine leluille on seksikaupoissa myytävä seksileluille tarkoitettu puhdistusaine.

  Shampoo ei välttämättä pese kaikkia eritteitä pois lelusta, ja shampoosta saattaa jäädä jäämiä leluun. Jos sinulla ei ole seksilelujen puhdistukseen tarkoitettua pesuainetta, käytä mieluummin antibakteerista saippuaa tai tiskiainetta shampoon sijaan.

  Seksilelut kannattaa pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Jos lelu on ollut pitkään pois käytöstä, se kannattaa myös huuhdella tai pestä pikaisesti ennen käyttöönottoa.

  Seksinuket ovat poikkeus, ja seksinukkejen liiallinen pesu voi vähentää nuken käyttöikää. Seksinukke kannattaa pestä noin kahden viikonvälein, tosin riippuen myös sen käyttötiheydestä.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *