vibraattorin puhdistus

Tässä artikkelissa käymme läpi ohjeet vibraattorin puhdistukseen, jotta käyttö olisi turvallista ja lelusi pysyisivät hyväkuntoisena pidempään. Tänä päivänä on saatavilla monenlaisia vibraattoreita, on pieniä, kuin on myös isoja, sormivibraattoreita ja jopa kauko-ohjattavia vibraattoreita. Nämä lelut ovat joko ladattavia tai paristoilla toimivia ja muotoilut ovat muuttuneet paljonkin ajan kuluessa. Oikeaoppinen vibraattorin puhdistus ja hoito sekä pitää lelut hygienisenä, että pidentää vibraatorin elinikää. Haluathan nauttia vibraattoristasi mahdollisimman pitkään.

Koska monen makuhuoneesta löytyy nykyään vibraattori tai hieromasauva, on hyvä tietää, miten niitä hoitaa oikeaoppisesti, jotta käyttö olisi hygienista ja turvallista. On asioita, jotka puhdistat ilman erillistä ajattelua – vessan, lieden ja jopa suihkun lattian. Mutta on myös muita, kuten lakanat, jotka jäävät monella aivan liian kauan pesemättä. Vibraattorit kuuluvat monien naisten mielestä jälkimmäiseen kategoriaan.

Vuonna 2009 tehdyn tutkimuksen mukaan noin 14 prosenttia naisista ei ole koskaan puhdistanut vibraattoriaan ennen käyttöä tai sen jälkeenkään. Hyi! Tämä voi muodostua todelliseksi ongelmaksi. Vibraattorisi menee sisälle yhteen tärkeimmistä kehon alueista, ja jos et ole varovainen, suosikkilelusi bakteerit voivat aiheuttaa sinulle inhottavan infektion. Oikeaoppinen puhdistaminen pidentää myös vibraattorin käyttöikää. Tästä syystä kerron tässä artikkelissa mahdollisimman kattavasti kaiken, miksi ja miten usein ja millä aineilla puhdistaa erilaisia vibraattoreita, jotka ovat valmistettuja eri materiaaleista.

Mieti, mistä materiaalista vibraattorisi on valmistettu?

Et voi vaan käyttää vibraattoriasi ja heittä sitä käytön jälkeen laatikkoon. Se kerää siellä ensinäkin pölyä ja bakteerit vibraattorin pinnalla kasvavat. Käyttö sen jälkeen voi aiheuttaa tuleheduksia tai esimerkiksi hiivasienen muodostumisen. Siksi lelusi valmistusmateriaalilla on myös iso rooli siinä, miten pidät sen hygienisenä ja turvallisena. Vibraattorin puhdistus tulisi suorittaa aina sekä ennen, että sen käytön jälkeen ja säilyttää esimerkiksi käsipaperiin käärittynä tai erillisessa kangaspussissa, esimerkiksi yöpöydän laatikossa. Näin estät ylimääräisen lian ja pölyn kertymisen lelusi pinnalle ja varmistat puhtauden ennen käyttöä.

Valitse oikea aine, millä hoituu vibraattorin puhdistus

Ihan ensiksi voidaan sanoa, että turvallisinta on käyttää huokosettomista materiaaleista (kuten silikonista tai lasista) valmistettua dildovibraattoria, sillä muut materiaalit (kuten esimerkiksi lateksi ja jelly eli hyytelökumi) voivat kerätä bakteereja huokosiin). Kun kyse on siitä, millä puhdistaa seksilelu, etsi ihan ensiksi alkuun antibakteerista perussaippuaa. Silikonista valmistetuissa vibraattoreissa jätä pois öljypohjaiset saippuat, sillä ne voivat hajottaa puhdistuksesssa vibraattoria ja sen pintaa, jolloin samalla sen käyttöikä lyhenee.

Monia vibraattoreita voit puhdistaa ihan lämpimällä vedellä ja perussaippualla. Siis samoilla aineilla, joita käytät itsesi pesuun. Esimerkiksi lasista ja silikonista valmistetut vibraattorit ovat helposti hoidettavissa ihan normaaleilla, kotoa löytyvilllä aineilla. erilaiset puhdistusliinat ovat myös käteviä, kun kyseessä on sileäpintaisen vibraattorin puhdistus.

vibaattorin puhdistus
Sinuful vibraattorin puhdistus -suihke sopii kaikenlaisille leluille.

Jos olet kuitenkin altis hiivatulehduksille tai bakteerivaginoosille, kannattaa suortittaa vibraattorin puhdistus hieman tarkemmin valituilla aineilla. Sanoisin, että mieto ja tuoksuton saippua on turvallista, mutta jos haluat varmistaa, ettet varmastikaan sotke emättimen pH:ta, käytä kyseiselle lelutyypille tarkoitettua erityistä vibraattorin puhdistusainetta. Vibraattorisi mukaan tulee yleensä ohjeet myös siitä, miten sitä hoitaa ja puhdistaa. Lue ohjeet tarkasti ja noudata niitä hyvin, nauttiaaksesi lelustasi mahdollisiman pitkään.

Tässä myös lyhyt englanninkielinen video, miten kätevästi hoituu vibraattorin puhdistus.

Onko vibraattorisi vedenkestävä?

Nyt saatat miettiä, miten seksilelusi tai vibraattorisi puhdistetaan, jos siinä on moottori tai saumoja, joista vesi voi päästä sisään. Ensinnäkin on hyvä tietää, ovatko vibraattorisi vedenkestävä, vesitiivis vai pelkästään roiskevesisuojattuja. Vibraattorit, joissa on merkintä “roiskevesitiivis”, voivat kastua, mutta ne eivät todennäköisesti kestä muuta kuin nopean huuhtelun puhdistuksen aikana, kun taas vedenkestävät tai vesitiiviit vibraattorit kestävät pitkiäkin suihkuja ja voivat upota kokonaan veden alle, eli voit käyttää leluasi jopa kylvyssä. Näitä leluja on helppo myös pitää puhtaana, sillä ne ovat valmistettu materiaaleista, joita ei vesi vahingoita.

Vibraattorin säilytys

Kun seksilelusi on puhdas, säilytä sitä puhtaassa laatikossa tai pussissa, jotta se ei keräisi pölyä. Pidä muut esineet – kuten kännykkä tai vaatteet – poissa sen läheltä. Mitä vähemmän se on tekemisissä muiden bakteereita kantavien esineiden kanssa, sitä parempi.

Vielä tärkeämpää on erottaa silikonilelut muista silikonileluista – aivan kuten silikonileluihin ei pitäisi käyttää silikonipohjaisia liukasteitakaan. Tämä johtuu siitä, että kun silikoni joutuu kosketuksiin silikonin kanssa, se voi hajottaa materiaalia. Tämä siis tarkoittaa, että silikoniset vibraattorit tulee säilyttää omissa erillisissä pusseissa tai laatikoissa. Huomautus: Jos lelu on lasia tai ruostumatonta terästä, kunhan se on lämpimässä paikassa, voit olla huoletta, sillä nämä materiaalit eivät hajoa perussäilytyksessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *