Seksilelut eivät ole aina olleet yhteydessä miljardien dollarien markkinoihin; pitkään kuluttajat ostivat laajalti selkähierontalaitteita, joita käytettiin vibraattorina tai jotka eivät yksinkertaisesti olleet lainkaan vuorovaikutuksessa tuotteiden oikean käyttötarkoituksen kanssa. Mutta kiitos muuttuvien käsitysten ja tietoisuuden nautinnon roolista seksuaaliterveydessä, joka on olennainen osa hyvinvointia, seksilelujen käyttö on kasvussa ja tabut ovat tasaisesti poistumassa. Tutkimusten mukaan vuodesta 2022 lähtien lähes 150 miljoonaa amerikkalaista paljasti käyttävänsä seksileluja viikoittain, kun vuonna 2017 heitä oli 86 miljoonaa, lähes saman verran kuin online casino sai kävijöitä. Ja kun otetaan huomioon seksilelujen hyödyt, olemme sen ansiosta paremmassa asemassa.

Pandemian yksi hopeareunus on se, että se loi pohjan seksilelujen käytön lisääntymiselle. Kun ihmiset jäivät kotiin, he tulivat seksuaalisesti uteliaiksi ja luoviksi, joko itsetyydytyksen aikana tai parisuhteen akteissa. Teollisuuden raportit tukevat tätä ajatusta, sillä raporttien mukaan seksiin liittyvien tuotteiden myynti on kaksinkertaistunut tai jopa kolminkertaistunut tietyissä maissa lock downien- ja eristysjaksojen aikana.

Tämä muutos on ollut ehdottoman hyvä asia. Seksilelujen käytön dokumentoitu lisääntyminen rohkaisee meitä olemaan avoimempia seksuaalisessa keskustelussa ja yleensä sillä on myönteinen vaikutus seksuaaliterveyteemme ja -hyvinvointiimme. Miksi? No, se voi alkaa nautinnosta – mutta se ei suinkaan lopu siihen.

Nautinto on vain yksi seksilelujen käytön eduista.

Omasitpa sitten vulvan, peniksen tai mitä tahansa, nautinto on terveen seksielämän kulmakivi. On helppo nähdä, miten lelut auttavat meitä tässä: Käytämme niitä kokeaksemme euforisia tuntemuksia, joita emme voi aivan saavuttaa (tai saavuttaa yhtä nopeasti) itseksemme.

Jos ajattelet, että tietysti seksilelut saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi, niin hyvä niin. Vähemmän ilmeistä on kuitenkin se, miten tärkeää nautinto on terveydellemme ja hyvinvoinnillemme. Yleinen tapa on sivuuttaa seksin arvo, pitää sitä bonuksena tai herkkuna tai jonain, joka jätetään tärkeysjärjestyksen pohjalle, kun elämä on kiireistä. Ota kuitenkin huomioon, että tutkimusten mukaan seksuaalinen tyytyväisyys on yhteydessä ahdistuksen ja masennuksen vähenemiseen. Näin ollen on selvää, että pelkkä nautinto on vain seksin hyötyjen jäävuoren huippu – ja seksilelut ovat hyviä välineitä tuottamaan nautinnollista seksiä.

Ei, seksiä ei tarvita mielenterveysongelmien poistamiseen eikä sen pitäisi toimia yksittäisenä strategiana optimaalisen mielenterveyden palauttamiseksi. Pikemminkin seksuaalinen tyytyväisyys on yksi tärkeä tekijä, joka tukee yleistä mielenterveyttä, ja – mikä on tärkeää – se voidaan saavuttaa ilman kumppania. Seksuaalinen stimulaatio itsetyydytyksen avulla voi auttaa saamaan aikaan samanlaisia etuja, jotka parantavat mielialaa, itsetuntoa, unen laatua ja auttavat lievittämään stressiä. Ja koska seksilelut tekevät kaikenlaisesta seksistä nautinnollisempaa, niillä on tässä tärkeä rooli.

Hyvä seksi on hyväksi kehollesi, ja seksilelut voivat auttaa siinä.

Vaikka mielihyvä on seksuaaliterveyden perusta ja seksileluja markkinoidaan ensisijaisesti niiden kyvyllä tuottaa mielihyvää, se ei suinkaan ole ainoa arvo, jota ne tarjoavat. Seksilelut voivat auttaa käyttäjiä ymmärtämään paremmin halujaan ja kommunikoimaan paremmin kumppaneidensa kanssa, mutta ne voivat myös tarjota fyysisiä etuja.

Seksuaaliterveyttä ei muutenkaan kannata aliarvioida, sillä se vaikuttaa niin moneen asiaan ihmisen elämässä. Seksilelujen suhteen ei myöskään kannata tyytyä vähään, sillä erot ovat valtavia laadukkaiden ja huonojen seksilelujen välillä. Hyvällä seksilelulla seksi on huomattavasti parempaa ja se tuottaa hyviä reaktioita kehossa.

Lopuksi

Seksilelujen käyttämisen ympärillä on ollut aikojen saatossa tabuja, jotka ovat onneksi karisseet samaa vauhtia kuin seksileluja on tullut markkinoille. Nykyinen sukupolvi tietää jo, että lelujen käyttäminen voi tehdä seksistä parempaa, eikä sitä missään nimessä tule hävetä. Tämä on ehdottoman hyvä kehityssuunta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *